Instructie

Elke woensdagavond wordt er door ongeveer 20 leden van LR, PC en MV de Wâldruters gereden onder toeziend oog van de gediplomeerde instructie. Van april tot oktober beginnen de lessen om 19.30 uur en duren tot 21.30 uur. In de overige maanden  zijn de lessen verdeeld over drie uren, van 18.30  tot 21.30 uur. Tijdens de even weken worden er dressuurlessen gegeven door Bo Oudhof. Margriet Kooistra is de oneven weken aanwezig om springles te geven.

Bixie lessen: 

Op donderdagavond vinden drie lessen plaats bij Stal de Mersken in Siegerswoude. De eerste les begint om 17.30 uur. Om 18.00 uur is de tweede en de jongste ponyclubleden hebben om 19.00 uur les. De lessen worden gegeven door Marga Boonstra.

Marga Boonstra – Schievink verzorgt de lessen van de ponyclub bij Stal de Mersken

Hallo, ik ben Marga Boonstra-Schievink.

Net zoals de meeste instructeurs zat ik al als klein ukkie op een pony. In mijn jeugdjaren gingen we trouw elke zaterdagochtend met zijn allen op de pony naar de ponyclub. Wedstrijden (6 per jaar) werden of gezamenlijk met een gehuurde vrachtwagen of gewoon te pony bezocht.

Naarmate ik ouder werd ben ik me meer en meer gaan verdiepen in de sport en heb ik de ORUN instructeurs opleiding voltooid. De eerste fase allround HI2 en de laatste twee fasen dressuur HI4.

Ook voor het jureren heb ik de nodige opleidingen gedaan en ben al jaren bevoegd KNHS jurylid IM.

Naast deze prachtige opleiding heb ik zelf vele paarden aangereden en succesvol uitgebracht op wedstrijden. Door de jaren heen zijn er al vele lessen gegeven.

Mijn geoefend oog voor de paarden heb ik ook kunnen combineren met een andere passie, namelijk fotografie! Neem maar eens een kijkje op www.fotovanmarga.nl 

Momenteel verzorg ik voor de Wâldrûters de lessen op de schitterende locatie van Stal de Mersken. Samenwerken om veel plezier te beleven aan onze mooie sport op elk niveau is 1 van mijn speerpunten tijdens de lessen.

Mijn naam is Margriet Kooistra-Folkerts en ik geef sinds kort de Springlessen op donderdagavond. Ik woon met mijn man Harm (hij heeft vroeger ook jarenlang lesgegeven bij deze club) en onze kinderen Trienke (20) en Lodewijk (17) in Drachtstercompagnie.

Ik heb de instructeurs opleiding in Deurne gevolgd vroeger. Ik heb meerdere paarden opgeleid tm Z en ZZ springen en ook nog eventjes Z dressuur gereden. Ook deden we destijds vaak paarden zadelmak maken en voor de IBOP rijden.
De kinderen hebben zelf veel ponies opgeleid tm Z springen en doen dat nu bij de paarden ook. Ik train thuis de paarden mee en doe verder eigenlijk alles in huis/stal/erf. Ik geef drie avonden verenigingslessen en nog wat privelessen.
Ook fokken we elk jaar gemiddeld twee veulens met merries uit de Sinastam (van oorsprong bij mijn schoonouders vandaan).

Les accommodatie

Elke woensdag zijn we te gast bij stoeterij Hanestreek (Hanestreek 7) in Donkerbroek. De ponyclubleden lessen op donderdagavond bij stal De Mersken (De Mersken 6) in Siegerwoude.