Instructie

Elke donderdagavond wordt er door ongeveer 20 leden van LR, PC en MV de Wâldruters gereden onder toeziend oog van de gediplomeerde instructie. Van april tot oktober beginnen de lessen om 19.30 uur en duren tot 21.30 uur. In de overige maanden  zijn de lessen verdeeld over drie uren, van 18.30  tot 21.30 uur. Tijdens de even weken worden er dressuurlessen gegeven door Diana van der Wal. Catharine Kuipers is de oneven weken aanwezig om springles te geven.

Bixie lessen: 

Ook vinden er op donderdagavond twee lessen plaats bij Stal de Mersken in Siegerswoude. De bixie les begint om 18.00 uur. Daarna hebben de jonste ponyleden les om 19.00 uur les. De lessen worden gegeven door Marga Boonstra.

Diana van der Wal geeft met veel plezier les bij LR, PC en MV de Wâldruters. Ze stelt zich graag voor en vertelt wat het rijden voor haar zo leuk maakt.
Instructrice Diana van der Wal

Diana van der Wal

Diana
Mijn naam is Diana van der Wal, en geef met veel plezier instructie bij Lr & Pc De Waldruters! De passie voor paarden zit er al van jongs af aan in. Van vroeger uit is het altijd mijn droom geweest om voor mezelf te beginnen het liefst in de paardensector en sinds een aantal jaren is dit geen droom meer maar werkelijkheid: www.dressuurstaldianavanderwal.nl.

Na de HAVO heb ik Bedrijfskunde & Agribusiness gestudeerd aan de CAH te Dronten met als afstudeerrichting Horsemanagement. Gedurende mijn studie heb ik alle drie de fases van de ORUN cursus met succes afgerond en ben ik tevens geslaagd als IL en later als IM jurylid. Na mijn studie ben ik een jaar werkzaam geweest op Ruitersportcentrum Sneek als instructrice en daarnaast was ik verantwoordelijk voor de PR vervolgens ben ik vijf jaar in dienst geweest bij de uitgever van Paard & Spul en Hippisch Noord Nederland. Naast mijn Dressuurstal houdt ik mij bezig met het ontwerpen en realiseren van websites www.dianadesignstudio.nl Op dit moment breng ik drie paarden actief uit in de wedstrijdsport en daarnaast heb ik vaak nog 1 a 2 paarden op stal staan om door te rijden of voor de verkoop. Met Rappello rijdt ik ZZ-Zwaar, met Fabian M1 en met Evita L2.

In het verleden heb ik ook actief gesprongen tot M nivo maar tegenwoordig heb ik alleen dressuurpaarden. Vanaf het behalen van mijn ORUN diploma (fase 1-3 nu nivo 4) begeleid ik enthousiaste (wedstrijd)ruiters op verschillende niveau’s(B-ZZLicht). Ik vind het erg leuk dat leerlingen gemotiveerd zijn en het beste uit zichzelf en hun paard willen halen waarbij ik het erg belangrijk vind dat zowel ruiter als paard plezier hebben in wat ze doen. Iedereen wordt begeleid op zijn/haar niveau waarbij we streven naar een fijn, voorwaarts en nageeflijk paard wat over de rug en door het lijf loopt.

Een goede onafhankelijke zit vind ik hierbij erg belangrijk. Door mijn ervaring als jurylid kan ik mijn leerlingen goed begeleiden in het proefgericht rijden. Hoe maak je van die onvoldoende een voldoende of van de zeven een acht…vaak is het makkelijker dan je denkt. Niveau is onbelangrijk, iedereen is welkom!

Marga Boonstra – Schievink verzorgt de lessen van de ponyclub bij Stal de Mersken

 

Binnenkort meer informatie

Les accommodatie

Elke donderdag zijn we te gast bij stoeterij Hanestreek (Hanestreek 7) in Donkerbroek. De ponyclubleden lessen op donderdagavond bij stal De Mersken (De Mersken 6) in Siegerwoude.