Instructie

Elke donderdagavond wordt er door ongeveer 20 leden van LR, PC en MV de Wâldruters gereden onder toeziend oog van de gediplomeerde instructie. Van april tot oktober beginnen de lessen om 19.30 uur en duren tot 21.30 uur. In de overige maanden  zijn de lessen verdeeld over drie uren, van 18.30  tot 21.30 uur. Tijdens de even weken worden er dressuurlessen gegeven door Diana van der Wal. Catharine Kuipers is de oneven weken aanwezig om springles te geven.

Bixie lessen: 

Ook vinden er op donderdagavond twee lessen plaats bij Stal de Mersken in Siegerswoude. De bixie les begint om 18.00 uur. Daarna hebben de jonste ponyleden les om 19.00 uur les. De lessen worden gegeven door Marga Boonstra.

Diana van der Wal geeft met veel plezier les bij LR, PC en MV de Wâldruters. Ze stelt zich graag voor en vertelt wat het rijden voor haar zo leuk maakt.
Instructrice Diana van der Wal

Diana van der Wal

Diana
Mijn naam is Diana van der Wal, en geef met veel plezier instructie bij Lr & Pc De Waldruters! De passie voor paarden zit er al van jongs af aan in. Van vroeger uit is het altijd mijn droom geweest om voor mezelf te beginnen het liefst in de paardensector en sinds een aantal jaren is dit geen droom meer maar werkelijkheid: www.dressuurstaldianavanderwal.nl.

Na de HAVO heb ik Bedrijfskunde & Agribusiness gestudeerd aan de CAH te Dronten met als afstudeerrichting Horsemanagement. Gedurende mijn studie heb ik alle drie de fases van de ORUN cursus met succes afgerond en ben ik tevens geslaagd als IL en later als IM jurylid. Na mijn studie ben ik een jaar werkzaam geweest op Ruitersportcentrum Sneek als instructrice en daarnaast was ik verantwoordelijk voor de PR vervolgens ben ik vijf jaar in dienst geweest bij de uitgever van Paard & Spul en Hippisch Noord Nederland. Naast mijn Dressuurstal houdt ik mij bezig met het ontwerpen en realiseren van websites www.dianadesignstudio.nl Op dit moment breng ik drie paarden actief uit in de wedstrijdsport en daarnaast heb ik vaak nog 1 a 2 paarden op stal staan om door te rijden of voor de verkoop. Met Rappello rijdt ik ZZ-Zwaar, met Fabian M1 en met Evita L2.

In het verleden heb ik ook actief gesprongen tot M nivo maar tegenwoordig heb ik alleen dressuurpaarden. Vanaf het behalen van mijn ORUN diploma (fase 1-3 nu nivo 4) begeleid ik enthousiaste (wedstrijd)ruiters op verschillende niveau’s(B-ZZLicht). Ik vind het erg leuk dat leerlingen gemotiveerd zijn en het beste uit zichzelf en hun paard willen halen waarbij ik het erg belangrijk vind dat zowel ruiter als paard plezier hebben in wat ze doen. Iedereen wordt begeleid op zijn/haar niveau waarbij we streven naar een fijn, voorwaarts en nageeflijk paard wat over de rug en door het lijf loopt.

Een goede onafhankelijke zit vind ik hierbij erg belangrijk. Door mijn ervaring als jurylid kan ik mijn leerlingen goed begeleiden in het proefgericht rijden. Hoe maak je van die onvoldoende een voldoende of van de zeven een acht…vaak is het makkelijker dan je denkt. Niveau is onbelangrijk, iedereen is welkom!

Marga Boonstra – Schievink verzorgt de lessen van de ponyclub bij Stal de Mersken

Hallo, ik ben Marga Boonstra-Schievink.

Net zoals de meeste instructeurs zat ik al als klein ukkie op een pony. In mijn jeugdjaren gingen we trouw elke zaterdagochtend met zijn allen op de pony naar de ponyclub. Wedstrijden (6 per jaar) werden of gezamenlijk met een gehuurde vrachtwagen of gewoon te pony bezocht.

Naarmate ik ouder werd ben ik me meer en meer gaan verdiepen in de sport en heb ik de ORUN instructeurs opleiding voltooid. De eerste fase allround HI2 en de laatste twee fasen dressuur HI4.

Ook voor het jureren heb ik de nodige opleidingen gedaan en ben al jaren bevoegd KNHS jurylid IM.

Naast deze prachtige opleiding heb ik zelf vele paarden aangereden en succesvol uitgebracht op wedstrijden. Door de jaren heen zijn er al vele lessen gegeven.

Mijn geoefend oog voor de paarden heb ik ook kunnen combineren met een andere passie, namelijk fotografie! Neem maar eens een kijkje op www.fotovanmarga.nl 

Momenteel verzorg ik voor de Wâldrûters de lessen op de schitterende locatie van Stal de Mersken. Samenwerken om veel plezier te beleven aan onze mooie sport op elk niveau is 1 van mijn speerpunten tijdens de lessen.

Mijn naam is Margriet Kooistra-Folkerts en ik geef sinds kort de Springlessen op donderdagavond. Ik woon met mijn man Harm (hij heeft vroeger ook jarenlang lesgegeven bij deze club) en onze kinderen Trienke (20) en Lodewijk (17) in Drachtstercompagnie.

Ik heb de instructeurs opleiding in Deurne gevolgd vroeger. Ik heb meerdere paarden opgeleid tm Z en ZZ springen en ook nog eventjes Z dressuur gereden. Ook deden we destijds vaak paarden zadelmak maken en voor de IBOP rijden.
De kinderen hebben zelf veel ponies opgeleid tm Z springen en doen dat nu bij de paarden ook. Ik train thuis de paarden mee en doe verder eigenlijk alles in huis/stal/erf. Ik geef drie avonden verenigingslessen en nog wat privelessen.
Ook fokken we elk jaar gemiddeld twee veulens met merries uit de Sinastam (van oorsprong bij mijn schoonouders vandaan).

Les accommodatie

Elke donderdag zijn we te gast bij stoeterij Hanestreek (Hanestreek 7) in Donkerbroek. De ponyclubleden lessen op donderdagavond bij stal De Mersken (De Mersken 6) in Siegerwoude.